Novice


Arhiv: 10. spletni seminar za zavarovalne posrednike

Vabimo vas na 10. spletni seminar za zavarovalne posrednike, ki bo potekal

8. novembra 2023, od 10:00 do 12:50 ure preko MTeams povezave

   PROGRAM SEMINARJA 
10.00
10.05

Uvodni nagovor - Bojan Grabec, predsednik ZZPS
Novi pogoji za zavarovanje investicij gospodarskih družb v objekte in opremo; Igor Korošec - Zavarovalnica Triglav d.d.
• Zakaj so bili uvedeni?
• V katerih primerih jih uporabljamo?
• Kakšna zavarovalna kritja urejajo?

 10.50

 Obvezno zavarovanje odgovornosti za okoljsko škodo po ZVO-2; Miha Javornik - Sipos d.o.o.
 11.35
Digitalna poslovalnica i.triglav za poslovne uporabnike - Vanja Turk, Zavarovalnica Triglav d.d.
• Predstavitev aplikacije i.triglav poslovni;
• Ključne funkcionalnosti digitalne poslovalnice, ki so trenutno na voljo;
• Proces avtorizacije dostopov za posrednike;
• Podrobna predstavitev modula "Kartica".
 12.20 Predstavitev obveznosti za ureditev evidenc o izrabi delovnega časa po ZEPDSV-A – Andrej Vrtačnik, Pravna služba GZS
 12.50 Razprava z udeleženci in zaključek


PREDAVATELJI: 

  • Igor Korošec – Pomočnik direktorja v organizacijski enoti Zavarovanje premoženja in premoženjskih interesov na Zavarovalnici Triglav d.d.. Njegovo delovno področje so zavarovanja premoženja in premoženjskih interesov v ožjem smislu in tudi požarna zavarovanja, strojelomna zavarovanja in zavarovanja elektronske opreme, na katera se nanašajo Posebni pogoji za zavarovanje investicij gospodarskih družb v objekte in opremo. Ukvarja se z oceno rizikov premoženjskih zavarovanj, razvojem zavarovalnih podlag premoženjskih zavarovanj. V zvezi z navedenim sodeluje tudi s SZZ.
  • Miha Javornik – Direktor in zavarovalni posrednik v Sipos posredovanje zavarovanj d.o.o.. Izkušnje na področju zavarovalništva s področja prevzema tveganj, razvoja zavarovalnih produktov, pozavarovanja ter prodaje je pridobil z več kot 20 leti dela v zavarovalnicah in zavarovalno posredniških družbah.
  • Vanja Turk - Samostojna strokovna sodelavka v Službi za digitalno platformo Zavarovalnice Triglav d.d.. Z več kot 10 leti izkušenj v Zavarovalnici Triglav je ključna vsebinska skrbnica informacijskega sistema i.triglav poslovni. Njeno delo je osredotočeno na digitalne rešitve v okviru Službe za digitalno platformo, kjer s svojo strokovnostjo in znanjem prispeva k razvoju in optimizaciji digitalnega poslovanja za poslovne uporabnike.
  • Andrej Vrtačnik - univ.dipl.prav., mag.san.inž., samostojni svetovalec v pravni službi GZS. Izkušnje s področja delovnega, upravnega, stvarnega prava, ter drugih povezanih področij je pridobival z delom na sodišču, univerzitetnem okolju in vključenostjo v aktivnosti nadzornih institucij (UIP, DVK, itd.). V Pravni službi GZS spremlja in pokriva področje individualnih in kolektivnih delovnih razmerij, z vsemi s tem povezanimi disciplinami.

PODROBNOSTI O SPLETNEM SEMINARJU: 

Spletno usposabljanje je namenjeno stalnemu poklicnemu usposabljanju zavarovalnih posrednikov in predstavlja priložnost za nadgrajevanje strokovnega znanja zavarovalnih posrednikov.
Udeleženci usposabljanja bodo pridobili podrobnejše informacije o novih pogojih za zavarovanje investicij gospodarskih družb v objekte in opremo. Predstavljene bodo obveznosti v zvezi z obveznim zavarovanjem za okoljsko škodo, po novem Zakonu o varstvu okolja. Predstavljena bo aplikacija i.triglav poslovni, ki jo je v dobi digitalizacije razvila Zavarovalnica Triglav, d.d. in je posebej prilagojena potrebam pravnih subjektov, vključno s posredniki, ki sodelujejo z zavarovalnico na različnih področjih dela. Predstavljene bodo ključne funkcionalnosti digitalne poslovalnice, ki so trenutno na voljo ter proces avtorizacije dostopov za posrednike. Podrobno bo predstavljen tudi modul "Kartica", ki omogoča celovit pregled nad sklenjenimi zavarovanji, vpogled v prijavljene škode in omogoča hitro ter enostavno prijavo škode. V nadaljevanju bodo predstavljene obveznosti za ureditev evidenc o izrabi delovnega časa po ZEPDSV-A, ki jih je potrebno urediti najkasneje do dne 20.11.2023.

Usposabljanje bo potekalo preko spletne povezave M Teams. Predavanje bo posneto. Udeležencem bo še tri delovne dni omogočen naknaden ogled posnetega usposabljanja. Za uspešno opravljen zaključni test se mora pravilno odgovoriti na 80% vprašanj. Če se zaključnega testa v prvo ne reši uspešno, se ponovno preuči gradivo in opravi testiranje, vendar najkasneje do 13.11.2023. Po uspešno zaključenemu testiranju bodo udeleženci prejeli potrdilo po pošti.

PRIJAVE:

Za člane GZS-PTZ Združenja zavarovalnih posrednikov Slovenije je udeležba brezplačna.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 6. novembra 2023.

Odpoved udeležbe brez finančnih posledic je možna največ dva delovna dneva pred izvedbo dogodka. V primeru, da prijavljeni udeleženci svoje prisotnosti (pisno / preko e-pošte) ne odpovedo v navedenem roku ali se dogodka ne udeležijo oziroma ne pošljejo drugega udeleženca, vam zaračunamo 20,00 EUR / udeleženca režijskih stroškov.

DODATNE INFORMACIJE

GZS-PTZ Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana; T: 01 58 98 335; E-pošta: ptz@gzs.si.

Fotogalerija