Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije je, 17. septembra 2019 na Ljubljanskem gradu, obeležilo 10 letnico svojega delovanja. Uvodoma so dosežke izzive in cilje v zvezi z delovanjem ter povezovanjem ZZPS izpostavili: Miro Zorec, predsednik ZZPS; mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS; mag. Božo Emeršič, Ministrstvo za finance in mag. Gorazd Čibej, direktor Agencije za zavarovalni nadzor.

V okviru slavnostne akademije so člani združenja skupaj z vodilnimi predstavniki zavarovalnic in inštitucij s področja zavarovalne dejavnosti, predstavili pogled na dejavnost zavarovalnega posredovanja in izpostavili dosežke deset letnega sodelovanja, ki se odraža v krepitvi strokovnosti in zagotavljanju boljših rešitev svojim strankam. Na okrogli mizi so sodelovali:  mag. Božo Emeršič, MBA, iz kabineta ministra Ministrstva za finance, mag. Andreja Kovačič z Agencije za zavarovalni nadzor, Gabrijel Škof, član Sveta Slovenskega zavarovalnega združenja in predsednik uprave Adriatic Slovenica ter Bojan Grabec, namestnik predsednika ZZPS.

Ob tej priložnosti so člani ZZPS pomen dejavnosti in dosežke skupnega delovanja strnili v brošuri.

Po slavnostni akademiji so imeli člani ZZPS priložnost izpopolniti svoje znanje, na 4. seminarju za zavarovalne posrednike in prisluhniti:

  • predstavitvi Cyber produkta s komercialnega vidika Allianz;
  • predstavitvi škodnih primerov, tako iz Allianz portfelja, kakor tudi globalno;
  • Q&A, diskusiji na temo zavarovanja kibernetskih tveganj;
  • predstavitvi novosti ARAG SE - zavarovalnice pravne zaščite podružnica v Sloveniji;
  • predstavitvi D&O zavarovanja s poudarkom na kazensko in civilnopravnem zavarovanju poslovodstva.