Novice


Arhiv: 9. spletni seminar za zavarovalne posrednike

Vabimo vas na 9. spletni seminar Združenja zavarovalnih posrednikov Slovenije, ki bo 

29. junija 2023, od 9:00 do 10:00 ure preko MTeams povezave

   PROGRAM SEMINARJA 
9.00
9.05
(2 pu)
1. Uvodni nagovor - Bojan Grabec, predsednik ZZPS
2. 
Zavarovanje odgovornosti članov poslovodstev in nadzornega sveta; Miha Javornik - Sipos d.o.o.:

•   Kratka zgodovina zavarovanja;
•   Komu je namenjeno zavarovanje in čigav premoženjski interes (odgovornost) je krit?
•   Struktura zavarovalne police in zavarovalna kritja (stran A, stran B in stran C);
•   Časovno obdobje in geografsko področje zavarovalnega kritja;
•   Obvezna odbitna franšiza po 263. členu ZGD-1;
•   Pomembne razširitve zavarovalnega kritja;
•   Bistvene izključitve iz zavarovalnega kritja
 10.35  Prenos lastništva s finančnega, pravnega in davčnega vidika; Tomo Senekovič – Borza posla
•   Prenos deležev v podjetju na partnerje
•   Prenos na družinske člane
•   Prodaja podjetja
Razprava z udeleženci
 11.20 Zaključek


PREDAVATELJA: 

  • Miha Javornik
    – Direktor in zavarovalni posrednik v Sipos posredovanje zavarovanj d.o.o.. Izkušnje na področju zavarovalništva s področja prevzema tveganj, razvoja zavarovalnih produktov, pozavarovanja ter prodaje je pridobil z več kot 20 leti dela v zavarovalnicah in zavarovalno posredniških družbah.
  • Tomo Senekovič: Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja.

PODROBNOSTI O SPLETNEM SEMINARJU: 

Prvi del spletnega usposabljanja je namenjen stalnemu poklicnemu usposabljanju zavarovalnih posrednikov in predstavlja priložnost za nadgrajevanje strokovnega znanja zavarovalnih posrednikov. V drugem delu bo udeležencem predstavljen finančni, pravni in davčni vidik, s katerim se soočijo podjetniki v primeru prenosa lastništva.

Dogodek bo potekal preko spletne povezave M Teams. Predavanje na temo Zavarovanje odgovornosti članov poslovodstev in nadzornega sveta bo posneto. Udeležencem bo še tri delovne dni omogočen naknaden ogled posnetega usposabljanja. Za uspešno opravljen zaključni test se mora pravilno odgovoriti na 80% vprašanj. Če se zaključnega testa v prvo ne reši uspešno, se ponovno preuči gradivo in opravi testiranje, vendar najkasneje do 4.7.2023. Po uspešno zaključenemu testiranju bodo udeleženci prejeli potrdilo po pošti.

PRIJAVE:

Člani GZS-PTZ Združenja zavarovalnih posrednikov Slovenije imajo možnost, da se brezplačno udeležijo obeh predavanj.
Predavanje »Prenos lastništva s finančnega, pravnega in davčnega vidika« bo odprto tudi za ostale udeležence, ki jih tema zanima.

Prijave sprejemamo do torka 27. junija 2023.

Odpoved udeležbe brez finančnih posledic je možna največ dva delovna dneva pred izvedbo dogodka. V primeru, da prijavljeni udeleženci svoje prisotnosti (pisno / preko e-pošte) ne odpovedo v navedenem roku ali se dogodka ne udeležijo oziroma ne pošljejo drugega udeleženca, vam zaračunamo 20,00 EUR / udeleženca režijskih stroškov.

DODATNE INFORMACIJE

GZS-PTZ Združenje zavarovalnih posrednikov Slovenije, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana; T: 01 58 98 335; E-pošta: ptz@gzs.si.

Sredstva za izvedbo predavanja na temo prenosa lastništva, preko SPIRIT Slovenija, sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport. 
     

Fotogalerija